Werkwijze

Ophalen of brengen

Op het moment dat er gebeld wordt met de mededeling dat er ergens een fret gevonden is, dan bespreken we eerst of de fret in kwestie gebracht of gehaald moet worden. In de meeste gevallen zullen we de fretten zelf op moeten halen. In de opvang staat er een speciaal ingerichte carrier, die van alle gemakken voorzien is afhankelijk van de reis die gemaakt moet worden. Bij aankomst bij de vinders wordt er altijd het afstandsdocument doorgesproken, hier staat de algemene informatie op over de fret in kwestie en aanvullende gegevens zoals de vindplaats en andere bijzonderheden. Na ondertekening van dit formulier is de fret overgedragen aan de stichting en kan hij/zij mee naar de opvang.

In de opvang

Eenmaal aangekomen in de opvang wordt de fret gewogen, krijgt een stronghold behandeling (tegen oormijt) en wordt tijdelijk ondergebracht in de quarantaine ruimte. Hier wordt het karakter van de fret bekeken en de eventuele oude eigenaar krijgt in deze periode de kans zijn of haar fret op te halen( tegen vergoeding van de gemaakte kosten). Na 2 weken is de fret plaatsbaar na een eventuele castratie/entingen. In deze periode zit de fret ook al in de officiële opvangruimte.

Entingen/Castraties

De entingen worden door een dierenarts gedaan hier in de buurt (Rotterdam). Alle fretten worden 2 weken na binnenkomst geënt met Nobivac Puppy DP. We proberen met alle opvangfretten langs De Frettenkliniek te gaan voor een algemene check up. Is de fret in kwestie nog niet gecastreerd dan laten wij dit hier direct uitvoeren.

Medische problemen

Bij alle medische problemen wordt er contact gezocht met Hanneke Roest van De Frettenkliniek en wordt er in overleg een afspraak gemaakt wanneer het fretje bij haar langs kan komen. Er zal in overleg met Hanneke Roest altijd gekeken worden naar de beste behandelmethode voor het fretje. Natuurlijk is dit voor een groot deel afhankelijk van hetgeen het fretje mankeert.

Voeding

De fretten in de opvang krijgen als hoofdvoer kitten brok van Virbac.

Huisvesting

Elke fret wordt bij Stichting Fret&Welzijn apart gehuisvest om eventuele stress te verkleinen. Wij zijn van mening dat het voor een fretje erg belangrijk is om een plekje te hebben, die helemaal voor zichzelf is en waar hij of zij zich volledig veilig kan voelen. Elke fret krijgt een enkele Ferret Nation verdieping met daarin een slaapzak, een hangmat en een nachthokje waar de fret zich in terug kan trekken. Elk hok heeft een frettenbak met daarin stofvrij kattengrit zoals Back-2-Nature.