Opvang fretten

Alle fretten worden alleen geplaatst. Dit betekent dat de fretten niet als maatje voor een andere fret geplaatst worden.

De fretten die geplaatst mogen worden:

Candy

Candy

Candy is een verlegen meisje met een flinke rugzak van 2 jaar oud. Ze is als oud vuil in een carrier bij het afval gezet. Gelukkig werd ze snel gevonden en kwam ze via de Dierenambulance Rotterdam bij ons terecht. Ik kon goed merken dat dit dametje niet veel in mensen handen was geweest. Ze kwam hier samen met haar zusje en gelukkig had zij al snel een nieuwe huisje gevonden. Voor deze dame was dat echter anders. Ze kon flink bijten en eenmaal los was ze moeilijk weer op te pakken. Ze was het vertrouwen in mensen volledig kwijt, of wie weet nooit gehad?

Het heeft me echt heel wat maandjes gekost om een band met haar op te bouwen, nu zijn we 2 handen op één buik en heb ik echt een geweldig leuk fretje aan haar. Maar hoe ik het ook wend of keert, ze blijft een beetje angstig in vreemde situaties en ook dan is ze niet bang om haar tandjes te gebruiken.

Al met al een pittige dame met een typisch karaktertje en dat moet je trekken. Zoek jij een maatje waarbij het tijd kost om het vertrouwen te winnen? Vind je het niet erg om zo nu en dan gebeten te worden in het begin? Dan moet je echt voor Candy gaan, super leuk meisje maar met een eigen willetje.

Cloe

Cloe

Dit is Cloë, een meisje van bijna 2 jaar oud. Ik ben een echte special en zo doof als een kwartel.  Ik had erg veel last van mijn oortjes (middenoorontsteking) en in eerste instantie leek het niet verstandig mij te plaatsen. Het gaat nu echter al een tijdje zo goed met mij dat ik misschien toch wel interesse heb in een eigen huisje waar ik de rest van mijn leven mag doorbrengen. Ik vind het erg leuk om contact te hebben met de mensen om mij heen. Andere fretten trekt me helemaal niet dus daar wil ik graag zo ver mogelijk bij vandaan blijven. IVM de medische problemen is het alleen mogelijk om mij in huis te nemen als Adoptie fret, ik blijf dan eigendom van de stichting en de medische kosten worden dan betaald door de opvang.

Dennis

Dennis

Dennis is echt een super leuke fret. Helaas is het Dennis allemaal te veel geworden en is hij heel erg ziek geweest. Het gaat gelukkig momenteel wel iets beter maar ook Dennis zijn problemen zijn chronisch geworden. Het is dus mogelijk om Dennis in huis te nemen maar wel onder de voorwaarde dat hij van de stichting bijft en dat de opvang te medische kosten op zich neemt.

Lexie

Lexie

Lexie kwam in 2016 in de opvang via een kennis vanuit de frettenwereld. Ze was daar opgevangen vanuit een vreselijke situatie maar kon daar niet langer blijven.

Lexie is echt een portret. Er zitten heel wat pittige dames in mijn opvang, maar lexie is echt de nummer 1 wat betreft pittig gedrag. Het komt naar mijn idee voornamelijk voort uit angst en onzekerheid. Na een aantal maanden in de opvang gaat het aanzienlijk beter. Ze zal me niet meer vanuit het "niets" bijten. Ik zie het tegenwoordig al mijlenver aankomen en kan haar dan ook met stemcorrecties afleiden, wat 9 van de 10 keer werkt. Verder is ook Lexie het slachtoffer van middenoorproblemen, maar daar lijkt ze daar op dit moment niet al te veel last van te hebben. Ze blijft met brokken goed op gewicht. Lexie is in principe niet plaatsbaar tenzij er iemand is die het echt bekend is met bijtfretjes, die niet bang is en ook geen verwachtingen heeft dat ze ooit bijtvrij wordt.

 

Emy 

Emy

Emy is sanen met Evy in een schoenendoos gevonden. Emy is een dametje van ongeveer 1 jaar oud en was net als Evy mager toen ze werd gevonden. Ze is nu onsjes aan het kweken. Emy is samen met Evy naar de Frettenkliniek geweest en daar zijn beide dames gesteriliseerd. 

Nu in de opvang begint Eny weer frettenstreken te ontwikkelen. In het begin was ze erg onzeker, maar ze begint langzamerhand los te komen. Ze is super lief.

Emy wordt alleen geplaatst en zoekt dus geen andere fret als vriendje