Fretten in de opvang

Wilt U meer weten over de fretten in de opvang, kijk eens naar het onderstaandeL

  • Adoptie fretten
  • Opvang fretten

Adoptie fretten

Wilt U een adoptie fret financieel ondersteunen, klik hier


Ashley

Ashley

Ik ben Ashley, ik zit al langere tijd in de opvang en dat komt eigenlijk omdat ik mijn tandjes nog wel eens wil gebruiken. Ashley kwam binnen in 2013 en in die tijd was ik nog al snel onder de indruk bij een fret die haar tandjes gebruikte. Ook was Ashley bekend met een maag probleem en middenoorprobleem. Door omstandigheden kwamen mijn ouders tijdelijk bij mij in huis met hun kat en dat klikte zo leuk tussen Ashley en Teun dat hun aanboden om Ashley een plekje te bieden bij hun thuis. Omdat ik toen dacht dat ze niet plaatsbaar zou zijn heb ik besloten haar als adoptie fret uit huis te plaatsen.Geplaatste fretten

Ahron (geplaatst 18-03-2017)

Ahron

Ahron is een heerlijk fretje, die van knuffelen houdt. 

Dan (geplaatst 7-05-2017)

Dan 1

Dan (lees DEN) is een leuke jonge heer van 1 jaar oud. Als je hem ziet denk je in eerste instantie dat het een dame is, maar bij betere inspectie is het toch echt een heer (te zien aan het naveltje op zijn buik icon e wink ) Dan is een terug houdend fretje die niet geschikt is voor een druk huishouden. Voor Dan zijn we dan ook echt op zoek naar een rustig huisje zonder kinderen en andere huisdieren waar hij de tijd krijgt zichzelf en zijn omgeving te ontdekken.

In memoriam

Charlotte (Overleden 14-06-2017)

Charlotte

Charlotte was een leuke wildkleur dame van een jaar of 4. Ze kwam binnen via de Dierenambulance Alkmaar. Daar had ze al een tijdje gezeten maar haar eigenaar melde zich niet. Na een aantal maanden gingen de dierenambulance verder kijken, want ze hadden niet echt de faciliteiten om een fretje gedurende een langere periode op te vangen. Eenmaal hier ontplooide Charlotte zich als een leuke, speelse dame. Ze was een echte hitte petit, dat uitte zich vooral in het naar je blazen wanneer ik iets deed wat haar niet zinde. Het was prachtig om te zien wat een groot karakter er in zo'n klein meisje kon zitten. Helaas was Charlotte medisch gezien niet helemaal in orde. Ze had een middenoor probleem gehad waar ze een oor spoeling voor gehad heeft. 

Charlotte is ingeslapen op 14-06-2017 bij de Frettenkliniek. Na autopsie bleek dat ze lymfoom had. 

Dixie (overleden 08-2017)

Dixie

Ik schrik niet gauw meer. Ik kom heel wat slechte fretjes tegen die op straat worden gevonden. Sommige zijn in dusdanig slechte staat (ziek,mager, uitgehongerd) dat inslapen de enige humane oplossing is. Wat ik echter niet eerder was tegen gekomen was een fretje zo uitgemergeld welke gewoon nog thuis woonde bij de eigenaar.

Ik werd gebeld door een dame die woonachtig was in Rotterdam. Ze had 2 fretje maar kon er niet meer voor zorgen. Normaal gesproken vangen we eigenlijk geen fretten op van particulieren maar iets in me dacht "voor deze ene keer". Daar aangekomen stond er een konijnenkooi in de hoek van de kamer vol met zaagsel. Daarin opgerold lagen 2 fretjes, waarvan ik duidelijk kon zien dat ze niet in de allerbeste conditie waren. Maar eenmaal thuis schrok ik echt heel erg. Helemaal uitgemergeld, zo zwak dat staan en lopen bijna niet ging. Dixie kwam samen met Dirk binnen. Dirk heb ik in December 2016 in laten slapen, omdat de schade te groot was. Ook Dixie was verre van gezond. Naast een middenoorprobleem had ze ook echt een flink maagprobleem wat nooit meer over ging.

Dixie is ingeslapen augustus 2017.

Draak (overleden 08-2017)

Draak

Draak kwam uit het hoge Noorden en was een special van rond de 4 jaar oud. Qua gedrag was het ook een echte special. Zo wilde hij kroelen en zo draaide hij om als een blad aan een boom en dan kon je hem het beste maar met rust laten. Buiten slapen vond hij heerlijk, zodra hij de kans kreeg sliep hij in het buitenhok, dit was dan ook een ideaal fretje om buiten te huisvesten. Draak had in het begin nog wat last gehad van zijn maag door de stress van andere fretten maar ook hij was stabiel op een gegeven moment. 

Draak is ingeslapen augustus 2017.

Evy (overleden 08-2017)

Evy

Evy was sanen met Emy in een schoenendoos gevonden. Evy was een dametje van ongeveer 1 jaar oud en was mager toen ze werd gevonden. 

In de opvang begon Evy weer frettenstreken te ontwikkelen. In het begin was ze erg onzeker, maar ze begon weer langzamerhand los te komen. Ze was super lief.

Evy is ingeslapen augustus 2017.

 

 

Opvang fretten

Alle fretten worden alleen geplaatst. Dit betekent dat de fretten niet als maatje voor een andere fret geplaatst worden.

De fretten die geplaatst mogen worden:

Candy

Candy

Candy is een verlegen meisje met een flinke rugzak van 2 jaar oud. Ze is als oud vuil in een carrier bij het afval gezet. Gelukkig werd ze snel gevonden en kwam ze via de Dierenambulance Rotterdam bij ons terecht. Ik kon goed merken dat dit dametje niet veel in mensen handen was geweest. Ze kwam hier samen met haar zusje en gelukkig had zij al snel een nieuwe huisje gevonden. Voor deze dame was dat echter anders. Ze kon flink bijten en eenmaal los was ze moeilijk weer op te pakken. Ze was het vertrouwen in mensen volledig kwijt, of wie weet nooit gehad?

Het heeft me echt heel wat maandjes gekost om een band met haar op te bouwen, nu zijn we 2 handen op één buik en heb ik echt een geweldig leuk fretje aan haar. Maar hoe ik het ook wend of keert, ze blijft een beetje angstig in vreemde situaties en ook dan is ze niet bang om haar tandjes te gebruiken.

Al met al een pittige dame met een typisch karaktertje en dat moet je trekken. Zoek jij een maatje waarbij het tijd kost om het vertrouwen te winnen? Vind je het niet erg om zo nu en dan gebeten te worden in het begin? Dan moet je echt voor Candy gaan, super leuk meisje maar met een eigen willetje.

Cloe

Cloe

Dit is Cloë, een meisje van bijna 2 jaar oud. Ik ben een echte special en zo doof als een kwartel.  Ik had erg veel last van mijn oortjes (middenoorontsteking) en in eerste instantie leek het niet verstandig mij te plaatsen. Het gaat nu echter al een tijdje zo goed met mij dat ik misschien toch wel interesse heb in een eigen huisje waar ik de rest van mijn leven mag doorbrengen. Ik vind het erg leuk om contact te hebben met de mensen om mij heen. Andere fretten trekt me helemaal niet dus daar wil ik graag zo ver mogelijk bij vandaan blijven. IVM de medische problemen is het alleen mogelijk om mij in huis te nemen als Adoptie fret, ik blijf dan eigendom van de stichting en de medische kosten worden dan betaald door de opvang.

Dennis

Dennis

Dennis is echt een super leuke fret. Helaas is het Dennis allemaal te veel geworden en is hij heel erg ziek geweest. Het gaat gelukkig momenteel wel iets beter maar ook Dennis zijn problemen zijn chronisch geworden. Het is dus mogelijk om Dennis in huis te nemen maar wel onder de voorwaarde dat hij van de stichting bijft en dat de opvang te medische kosten op zich neemt.

Lexie

Lexie

Lexie kwam in 2016 in de opvang via een kennis vanuit de frettenwereld. Ze was daar opgevangen vanuit een vreselijke situatie maar kon daar niet langer blijven.

Lexie is echt een portret. Er zitten heel wat pittige dames in mijn opvang, maar lexie is echt de nummer 1 wat betreft pittig gedrag. Het komt naar mijn idee voornamelijk voort uit angst en onzekerheid. Na een aantal maanden in de opvang gaat het aanzienlijk beter. Ze zal me niet meer vanuit het "niets" bijten. Ik zie het tegenwoordig al mijlenver aankomen en kan haar dan ook met stemcorrecties afleiden, wat 9 van de 10 keer werkt. Verder is ook Lexie het slachtoffer van middenoorproblemen, maar daar lijkt ze daar op dit moment niet al te veel last van te hebben. Ze blijft met brokken goed op gewicht. Lexie is in principe niet plaatsbaar tenzij er iemand is die het echt bekend is met bijtfretjes, die niet bang is en ook geen verwachtingen heeft dat ze ooit bijtvrij wordt.

 

Emy 

Emy

Emy is sanen met Evy in een schoenendoos gevonden. Emy is een dametje van ongeveer 1 jaar oud en was net als Evy mager toen ze werd gevonden. Ze is nu onsjes aan het kweken. Emy is samen met Evy naar de Frettenkliniek geweest en daar zijn beide dames gesteriliseerd. 

Nu in de opvang begint Eny weer frettenstreken te ontwikkelen. In het begin was ze erg onzeker, maar ze begint langzamerhand los te komen. Ze is super lief.

Emy wordt alleen geplaatst en zoekt dus geen andere fret als vriendje