Fretten in de opvang

Wilt U meer weten over de fretten in de opvang, kijk eens naar het onderstaandeL

  • Adoptie fretten
  • Opvang fretten

Adoptie fretten

Er zijn momenteel geen adoptiefretten

 

Wilt U een adoptie fret financieel ondersteunen, klik hier


 Geplaatste fretten

Ahron (geplaatst 18-03-2017)

Ahron

Ahron is een heerlijk fretje, die van knuffelen houdt. 

Dan (geplaatst 7-05-2017)

Dan 1

Dan (lees DEN) is een leuke jonge heer van 1 jaar oud. Als je hem ziet denk je in eerste instantie dat het een dame is, maar bij betere inspectie is het toch echt een heer (te zien aan het naveltje op zijn buik icon e wink ) Dan is een terug houdend fretje die niet geschikt is voor een druk huishouden. Voor Dan zijn we dan ook echt op zoek naar een rustig huisje zonder kinderen en andere huisdieren waar hij de tijd krijgt zichzelf en zijn omgeving te ontdekken.

In memoriam

Charlotte (Overleden 14-06-2017)

Charlotte

Charlotte was een leuke wildkleur dame van een jaar of 4. Ze kwam binnen via de Dierenambulance Alkmaar. Daar had ze al een tijdje gezeten maar haar eigenaar melde zich niet. Na een aantal maanden gingen de dierenambulance verder kijken, want ze hadden niet echt de faciliteiten om een fretje gedurende een langere periode op te vangen. Eenmaal hier ontplooide Charlotte zich als een leuke, speelse dame. Ze was een echte hitte petit, dat uitte zich vooral in het naar je blazen wanneer ik iets deed wat haar niet zinde. Het was prachtig om te zien wat een groot karakter er in zo'n klein meisje kon zitten. Helaas was Charlotte medisch gezien niet helemaal in orde. Ze had een middenoor probleem gehad waar ze een oor spoeling voor gehad heeft. 

Charlotte is ingeslapen op 14-06-2017 bij de Frettenkliniek. Na autopsie bleek dat ze lymfoom had. 

Dixie (overleden 08-2017)

Dixie

Ik schrik niet gauw meer. Ik kom heel wat slechte fretjes tegen die op straat worden gevonden. Sommige zijn in dusdanig slechte staat (ziek,mager, uitgehongerd) dat inslapen de enige humane oplossing is. Wat ik echter niet eerder was tegen gekomen was een fretje zo uitgemergeld welke gewoon nog thuis woonde bij de eigenaar.

Ik werd gebeld door een dame die woonachtig was in Rotterdam. Ze had 2 fretje maar kon er niet meer voor zorgen. Normaal gesproken vangen we eigenlijk geen fretten op van particulieren maar iets in me dacht "voor deze ene keer". Daar aangekomen stond er een konijnenkooi in de hoek van de kamer vol met zaagsel. Daarin opgerold lagen 2 fretjes, waarvan ik duidelijk kon zien dat ze niet in de allerbeste conditie waren. Maar eenmaal thuis schrok ik echt heel erg. Helemaal uitgemergeld, zo zwak dat staan en lopen bijna niet ging. Dixie kwam samen met Dirk binnen. Dirk heb ik in December 2016 in laten slapen, omdat de schade te groot was. Ook Dixie was verre van gezond. Naast een middenoorprobleem had ze ook echt een flink maagprobleem wat nooit meer over ging.

Dixie is ingeslapen augustus 2017.

Draak (overleden 08-2017)

Draak

Draak kwam uit het hoge Noorden en was een special van rond de 4 jaar oud. Qua gedrag was het ook een echte special. Zo wilde hij kroelen en zo draaide hij om als een blad aan een boom en dan kon je hem het beste maar met rust laten. Buiten slapen vond hij heerlijk, zodra hij de kans kreeg sliep hij in het buitenhok, dit was dan ook een ideaal fretje om buiten te huisvesten. Draak had in het begin nog wat last gehad van zijn maag door de stress van andere fretten maar ook hij was stabiel op een gegeven moment. 

Draak is ingeslapen augustus 2017.

Evy (overleden 08-2017)

Evy

Evy was sanen met Emy in een schoenendoos gevonden. Evy was een dametje van ongeveer 1 jaar oud en was mager toen ze werd gevonden. 

In de opvang begon Evy weer frettenstreken te ontwikkelen. In het begin was ze erg onzeker, maar ze begon weer langzamerhand los te komen. Ze was super lief.

Evy is ingeslapen augustus 2017.

Cloe (Overleden juni 2018)

Cloe

Cloe was een echte special en zo doof als een kwartel.  Ze was een lief meisje.

Cloe is ingeslapen augustus 2018.

Ashley (overleden 2018)

Ashley

Ashley zat al langere tijd in de opvang en dat kwam eigenlijk omdat ze haar tandjes nog wel eens wilde gebruiken. Ashley kwam binnen in 2013 en in die tijd was ik nog al snel onder de indruk bij een fret die haar tandjes gebruikte. Ook was Ashley bekend met een maag probleem en middenoorprobleem. 

Ashely is overleden in s018.

Dennis (overleden juni 2018)

Dennis

Dennis iwas echt een super leuke fret. Helaas was het Dennis allemaal te veel geworden en hij was heel erg ziek geworden. 

Dennis is overleden augustus 2018.

Lexie (overleden augustus 2018)

Lexie

Lexie kwam in 2016 in de opvang via een kennis vanuit de frettenwereld. Ze was daar opgevangen vanuit een vreselijke situatie maar kon daar niet langer blijven.

Lexie was echt een portret. Er zaten heel wat pittige dames in mijn opvang, maar lexie was echt de nummer 1 wat betreft pittig gedrag. Het kwam naar mijn idee voornamelijk voort uit angst en onzekerheid. 

Lexis is overleden augustus 2018.

Emy (overleden augustus 2018)

Emy

Emy was sanen met Evy in een schoenendoos gevonden. Emy was een dametje van ongeveer 1 jaar oud en was net als Evy mager toen ze werd gevonden. 

Emy is overleden augustus 2018.

 

Candy (overleden november 2018)

Candy

Candy was een verlegen meisje met een flinke rugzak van 2 jaar oud. Ze was als oud vuil in een carrier bij het afval gezet. Gelukkig werd ze snel gevonden en kwam ze via de Dierenambulance Rotterdam bij ons terecht. Ik kon goed merken dat dit dametje niet veel in mensen handen was geweest. Ze kwam hier samen met haar zusje en gelukkig had zij al snel een nieuwe huisje gevonden. Voor deze dame was dat echter anders. Ze kon flink bijten en eenmaal los was ze moeilijk weer op te pakken. Ze was het vertrouwen in mensen volledig kwijt, of wie weet nooit gehad?

Het heeft me echt heel wat maandjes gekost om een band met haar op te bouwen, maar we waren 2 handen op één buik en had ik echt een geweldig leuk fretje aan haar. Maar hoe ik het ook wendde of keerde, ze bleef een beetje angstig in vreemde situaties en ook dan was ze niet bang om haar tandjes te gebruiken.

 

 

 

Opvang fretten

Alle fretten worden alleen geplaatst. Dit betekent dat de fretten niet als maatje voor een andere fret geplaatst worden.

Momenteel zijn er geen opvangfretten.