Frettendag

facebook logo FVB SFW 2 1

Hieronder zie je meer informatie over de frettendag:

 • Informatie
 • Inschrijven
 • Voorwaarden

Informatie

facebook logo FVB SFW 2 1

 

Zondag 20 mei 2018 wordt door Stichting Fret & Welzijn in samenwerking met de Frettenvraagbaak een frettendag georganiseerd. Een dag die je als frettenliefhebber beslist niet mag missen!

Doel

Het doel van deze dag is onze kennis over fretten te delen, voorlichting te geven en om in contact te komen met andere frettenliefhebbers.

Dit jaar is anders dan voorgaande jaren omdat deze dag in het teken zal komen te staan van het onderzoek naar zieke fretten, waarvan de oorzaak mogelijk met rauw/prooi voeding gerelateerd is. De problemen zijn groot en er is dan ook veel geld nodig om het onderzoek te financieren. Vandaar dat Stichting Fret&Welzijn en de Frettenvraagbaak de handen ineen hebben geslagen en hebben besloten de opbrengst van deze dag volledig te doneren aan het onderzoek. Voor meer informatie over het onderzoek kijk op https://www.werkgroep-fret.nl/

Adres

Deze frettendag zal worden gehouden in Partycentrum Het Dak in Leerdam. Het adres is:

Tiendweg 9a
4142 EG Leerdam

Openings- en sluitingstijd

De dag begint om 10:00 uur en eindigt om 16:00 uur.

De dagindeling is als volgt:

 • 10:00 uur Open voor bezoek
 • 10:30 uur tot 12:00 Lezing Werkgroep Rauwvoeding Fret (Chaimel Lerou en Karen Pedro)
 • 12:00 tot 13:00 Pauze.......
 • 13:00 uur tot 14:00 uur Lezing Werkgroep Rauwvoeding Fret (Hanneke Roest)
 • 15:00 uur Uitreiking loterij
 • 15:30 uur Veiling
 • 16:00 uur Einde Frettendag

Wij hopen jullie allen te zien op deze dag!

Op deze dag zijn er uiteraard stands aanwezig van verschillende frettenorganisaties, (web)winkels en andere dier gerelateerde organisaties.

Standhouders

De standhouders die zeker aanwezig zijn deze dag:

 • Stichting Fret&Welzijn
 • Frettenvraagbaak
 • Natascha's Frettencoaching
 • Stichting De Fret
 • Vereniging frettenfokkers Nederland
 • Timo's Playpin
 • Ferret fair
 • Marsel’s frettenshop
 • Fancy ferret
 • Fretties
 • Frettentuigjes en sjaaltjes
 • Kleindieren opvang Whoopie

Wat is er allemaal op de Frettendag

10 Minuten check (is komen te vervallen)

Omdat er altijd nog wat te verbeteren (en leren) valt op het gebied van medische zorg en ziektepreventie is het mogelijk je fret gratis te laten checken door Frettendierenarts Hanneke Roest van De Frettenkliniek. Zij zal deze dag aanwezig zijn met een eigen stand om de zogenaamde "10 minuten checks" uit te voeren. Hierbij controleert ze je fret op een aantal punten, zoals het gebit, de oren, conditie etc. Het is natuurlijk ook mogelijk je fret op een bepaald punt te laten bekijken/bevoelen. Mocht er iets gevonden worden bij je fret dan krijg je een advies of kun je een vervolgafspraak maken in De Frettenkliniek voor een uitgebreider onderzoek. Deze 10 minuten check kun je de gehele dag laten uitvoeren, behalve van 12.30 tot 14.30 uur omdat Hanneke dan een lezing geeft (zie hieronder). Je hoeft je fret niet van tevoren aan te melden. Bij binnenkomst krijg je een nummertje, deze geeft de volgorde van checken aan. Ben je de eerste die binnenkomt dan krijg je nummertje 1 toegewezen, ben je de 2de die binnenkomt dan ben je als 2de aan de beurt enz.

Lezing Werkgroep Rauwvoeding Fret (Chaimel Lerou en Karen Pedro)

In de (grote) zaal zal de werkgroep een lezing geven over het onderzoek. De volgende punten komen onder anderen tijdens deze lezing aan bod:

 • opkomst van rauwe voeding
 • medische problematiek over de jaren genomen
 • recente medische problematiek
 • opzet werkgroep
 • opzet onderzoek
 • wat hopen we te bereiken met het onderzoek
 • financiële hulp

Lezing Werkgroep Rauwvoeding Fret (Hanneke Roest)

Deze lezing zal in een aparte ruimte plaatsvinden en is uitsluitend voor de donateurs van de werkgroep. In deze lezing word een deel van de resultaten naar buiten gebracht, wat er tot op heden al gedaan is aan onderzoeken, wat daar uit gekomen is, wat voor effecten dat heeft op de mogelijke behandeling. Maar ook hoe we nu verder willen gaan qua onderzoeken, zitten we op de juiste weg?

Donateurs hebben de mogelijkheid om vragen van te voren in te sturen.

Veiling

Er is een veiling waar leuke items geveild gaan worden. De gehele dag kun je een bod uitbrengen op je favoriete item, aan het einde van de dag kan de hoogste bieder zijn/haar item afrekenen en mee nemen. Een aantal unieke stukken zullen dan per opbod verkocht gaan worden, net als op een echte veiling. 

Hier wat items die bij de veiling geveild worden:

 tas Speelkleed

 hoes kunst 2  

  kunst 1

Loterij

Ook zullen er de hele dag door lootjes verkocht worden, waarmee je geweldig leuke prijzen kunt winnen voor je fret en waar je tegelijk de het onderzoek mee steunt. We zijn op dit moment druk bezig om leuke spullen in te zamelen voor de loterij. Heb je leuke spulletjes of denk je iets te hebben wat we hiervoor kunnen gebruiken neem contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Hier wat items die bij de loterij te winnen zijn:

  Speelhuis hangmat

 rat Speelbal

 

Verkoop gele buizen

Zoals op elke frettendag worden er gele buizen verkocht. Een gele buis is 2 meter lang en kost 10 euro. Elke fret dik of dun past in een gele buis en fretten raken er niet snel op uitgekeken. Met wat koppelstukken van de bouwmarkt kun je de stukken buis met elkaar verbinden en zo je eigen buizenstelsel maken. Wees er wel snel bij, want op=op! 

gele buis

Frettenspeelbak

Stichting Fret&Welzijn zal een frettenspeelbak plaatsen, waar de fretten van Natascha's frettencoaching in kunnen loslopen. Natascha zal advies geven over alles wat met fretten te maken heeft, van gedrag en huisvesting tot opvoeding en bijtgedrag. Vooral voor mensen die kennis willen maken met de fret als huisdier is een bezoekje aan de frettenspeelbak en de stand van Natascha een aanrader.

Let op, er mogen geen eigen fretten in deze bak!! Er is dit jaar extra voorzichtingheid rondom de veiligheid van de fretten tot we meer weten vanuit het onderzoek.

De kosten

Entree voor de mensen

Vroegboek korting tot en met 31 maart : € 7,50 (via de website)

Vanaf 1 april : € 10,00 (via de website)

Aan de deur : € 12,50

Kinderen tot 12 jaar 5 euro per kind.

De opbrengst van de entree komt volledig ten goede van het onderzoek.

Toegang voor de fretten

Het is van groot belang dat je fret op de juiste wijze is ingeënt, kijk hiervoor op de website van De Frettenkliniek. De enting mag niet jonger zijn dan 3 weken en niet ouder zijn dan een jaar. Het mag voor zich spreken dat het meenemen van je fret op deze dag voor de fret zelf geen toegevoegde waarde heeft. 

Zoals je kunt lezen is het een geweldige leuke dag voor jong en oud, twijfel dus niet langer en schrijf je in.

Zijn er vragen over de frettendag, zijn er dingen niet geheel duidelijk of wil je als standhouder aanwezig zijn deze dag dan kun je contact opnemen met de organisatie via de facebookpagina Frettendag.

Voorwaarden

facebook logo FVB SFW 2 1

Stichting Fret & Welzijn organiseert deze dag in samenwerking met de Frettenvraagbaak. Wij kunnen echter niet aansprakelijk gesteld worden voor diefstal of voor beschadiging aan spullen, personen en dieren. Het meenemen van fretten is op eigen risico.

De reservering van de entree is pas definitief als de betaling door ons ontvangen is. Bij verhindering vind geen restitutie plaats.

Fret gerelateerde voorwaarden

Alle fretten dienen op de juiste wijze geënt te zijn, kijk hiervoor op de website van De frettenkliniek.

 • De enting mag niet ouder zijn dan een jaar en niet jonger zijn dan 3 weken.
 • Pups of fretten die op oudere leeftijd zijn geënt dienen minimaal 2 vaccinaties gehad te hebben. Deze vaccinaties dien je aan te tonen door middel van een vaccinatieboekje.
 • Heb je geen vaccinatieboekje bij je, dan kunnen we je fret niet toelaten in het gebouw.

Alle fretten dienen vervoerd te worden in een geschikt onderkomen zoals een carrier, waarin vers drinkwater(flesje) en voedsel aanwezig is. De carrier moet groot genoeg zijn voor de hoeveelheid fretten die erin zitten. Houd er rekening mee dat er geen speciale ruimte is waar je je fretten los kan laten lopen dus ze moeten deze dag wel een comfortabel onderkomen hebben.

Standhouders

Standhouders mogen geen frettenspeelbak meenemen deze dag.

Advies

Fretten zijn zeer gevoelig voor het hebben, krijgen en overdragen van oormijt. Wij van Stichting Fret&Welzijn adviseren daarom je fret net voor de frettendag te behandelen met stronghold en dit een maand later nogmaals te herhalen. Oormijt kan heel veel schade toebrengen aan de gezondheid van je fret. Voorkomen is altijd beter dan genezen, vergeet niet dat alle fretten uit het huishouden behandelt moeten worden. Voor meer informatie over Oormijt bij de fret kijk hier. Er is op deze dag ook stronghold te koop om uw fret(ten) mee te behandelen.