Voorstellen

Ik ben Chaimel Lerou en ben geboren in 1986. Sinds 1998 heb ik fretten. Hoe mijn liefde voor de fret ontstaan is kun je hier lezen.

Als kind kwam ik voor het eerst in aanraking met een fret door een vriendinnetje van mij. Zij en haar moeder hadden een fret. Ik was helemaal volledig gefascineerd door dit prachtige mooie wezentje en toen ik thuis kwam vertelde ik aan mijn moeder dat ik een fret had gezien en er zelf ook één wilde hebben. Mijn moeder vond dit niet zo'n goed idee, omdat ik al een aantal verschillende andere huisdieren had waaronder, ratten, hamsters en katten. Na een tijdlang aandringen bij mijn moeder was het dan uiteindelijk zover. Ik mocht een fretje en ik was 12 jaar.

Toentertijd had je nog geen internet en iets als marktplaats was er al helemaal niet. Alles ging via de kranten en wijkblaadjes, het heette de via via. Je kunt het vergelijken met de metro en de spits maar dan alleen met advertenties. Daarin stond een advertentie, waarin enkele frettenpups werden aangeboden. Ik belde deze meneer op en maakte een afspraak. Van mijn oma kreeg ik centjes om het fretje daarvan te betalen. Ik weet het nog heel goed. 50 gulden moest ik betalen voor het fretje, iets wat in die tijd voor ons best wel veel geld was.

Ik begon met een albino dame, haar naam was Bliksem.

Na 2 jaar kwam hier een Wildkleur ram bij Barney

In 2006 kreeg ik een Sandy ram, hij heette Bono

Later dat jaar kwamen er 2 Sandy dames bij, Sandy en Kaia

En in 2008 kwam er een Albino Rammetje genaamd Angel.

In 2006 kwam ik voor het eerst in aanraking met De Frettenkliniek en via De Frettenkliniek kwam ik in aanraking met Stichting De Fret. Heb jarenlang heel veel vrijwilligerswerk voor deze Stichting gedaan. Nadat mijn eigen fretten waren overleden besloot ik in Mei 2013 een eigen stichting op te gaan richten met bijbehorende fretten-opvang. Aangezien het welzijn van de fret mij zeer aan het hart gaat vond ik de naam Stichting Fret&Welzijn zeer toepasselijk. Er zijn veel stichtingen die er vooral zijn voor de frettenliefhebbers, Stichting Fret&Welzijn is er voornamelijk voor de fret. De meningen en standpunten maken ons vaak niet geliefd maar we zijn van mening dat het welzijn van onze geliefde fretten echt boven aan hoort te staan en dat zorgt er regelmatig voor dat we moeten erkennen wat er beter zou kunnen, en vooral hoe wij daar als eigenaar een rol in spelen.